La Xina més tradicional!

De camí a la província de Sichuan, però encara al Yunnan, ens parem a Lijiang, territori dels Naxi, una ètnia descendent de les tribus tibetanes Qiang. Lijiang és una gran urbe però amaga un ciutat antiga molt bonica i ben conservada, és tal i com un s'imagina un típic poblet xino, tots els carrers adoquinats entre canals, els encorbats voladissos de les típiques teulades xines, les cases farcides de fanalets de paper vermell, etc.

els característics fanalets vermells i les teulades encorbades tan pròpies de l'arquitectura xina

un dels carrerons adoquinats de la ciutat antiga de Lijiang

el porxo dels desitjos

Lijiang és el destí vacacional per excel.lència dels xinos i està sempre a rebentar, sobretot si s'hi cau amb cap de setmana o en època punta de vacances, com ara naltros al ser finals d'abril, però hem estat de sort, hi hem caigut entre setmana i ha estat molt menys caòtic del que ens pensàvem. Així que la ciutat antiga és un poblet preparat pel turista xinès, és plena de restaurants, botiguetes de souvenirs, parades de menjar típic, vaja, que a cada moment tens alguna cosa que et crida l'atenció per obrir la cartera.

entre d'altres exquisideses, canyes de bambú amb arròs, dolços típics, noodles...

A Lijiang només cal caminar i caminar i no fa falta caminar per tots i cadascun dels seus carrers per enamorar-se del lloc, és un poblet de pel.lícula. Aquí també es pot anar a visitar el Black Dragon Pool, que de ben segur alguna que altra vegada se n'ha vist la típica foto del llac, per ser una de les imatges més fotografiades de la Xina, amb el temple i les muntanyes nevades de teló de fons.

aquesta és la Black Dragon Pool, des d'un dels millors angles que vam trobar

Per desgràcia nostra, ens hem endut un bon xasco al arribar-hi i veure el llac completament sec, el temple en obres i el que havia de ser el teló de fons cobert per la boira i els núvols, encara sort que ens les vam enginyar per colar-nos al recinte i tot això que ens vam estalviar, perquè 80 yuans per veure aquell panorama hagués estat un robo. No obstant això, ja que aquesta només ha estat la nostra experiència, creiem que el parc en bones condicions deu ser preciós.

entre teules i teulats

I per despedir-nos de Lijiang vam enfilar-nos al més amunt que vam poder per contemplar la bonica panoràmica de teulades típiques xines.

 
la ciutat il·luminada de nit encara és més impactant

7 comentaris:

  1. EI, potser a l'octubre encara està sec i en obres... quin rotllo!!! Osti, m'haureu de donar detalls exactes per saber des d'on heu fet aquestes fotos nocturnes... per cert, un detall... cada dia feu millors fotos!!! Són espectaculars!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei!!! Mireia, segur que quan hi aneu estarà brillant!! I les fotos si no recordem malament estan fetes de la plaça al nord de l'old city, on hi ha un molinet d'aigua i el porxo dels desitjos, des d'on es poden observar les teulades de les cases il•luminades de nit!!!
      Gràcies pel piropo de les fotos!!!
      Encara q l'elecció de les mateixes ens porta alguna q altra discussió!! :-)
      Molts petons!!!

      Xavi i Txell

      Elimina
  2. Xina: espectacular.
    Veritat, cada dia millors fotos.
    Petons desde Catalunya!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei pepitu!!! Sóc el teu gendre!!
      La teva filla a vegades té un despertar que ja te l'enviaria per correu postal!! Bé, però de moment un va aguantant!!!:-) jeje ...
      Gràcies pel comentari de les fotos!! i si, Xina espectacular!!!
      Salut!!
      Xavi

      Elimina
    2. Papa!! Sóc la Txell!!! i no sé qui aguanta a qui!!! ;-)
      Molts petons des de Singapur!!!
      Txell

      Elimina
  3. Anònim11/6/12

    ostras!! dentro de un mes me voy a pasar 30 días a China!! uffff que pasada y que ganas, echaré un vistazo a vuestro blog estos días, que llevaba tiempo sin entrar :-)

    stefa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Stephanie!!!!

      Fes un vistasso al blog i si necessites qualsevol cosa ens ho demanes!!!
      Molts records a la tropa de Corsan!!!!

      Txell i Xavi

      Elimina